חלום גדול על מגרש קטן

הנדסאית אדריכלות ומעצבת הפנים נילי חביב מצליחה בעזרת תכנון אדריכלי מושכל לעצב בתים מפוארים ומרווחים גם על מגרשים קטנים

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: Black & White | מעצבת הפנים: נילי חביב - 10/06/2017

נילי חביב, רכשה ניסיון רב בתכנון בתים הממוקמים על מגרש קטן. את ניסיונה הרב ואת מומחיותה יישמה חביב במקום מגוריה, ביישוב בית אריה. אחד הבתים, מיני רבים שתכננה ועיצבה, הוא ביתה של משפחת בן טובים.

בעזרת תכנון מחושב, משחקי עיצוב יצירתיים, ושימוש נכון בחומרים ובאלמנטים, הצליחה חביב ליצור חלל מגורים מרווח ופרקטי התואם את צרכי דיירי הבית ורצונותיהם.

 

חיפוי אבנים בגוון אפרפר יוצר סינרגיה בין הפנים לחוץ

 

הבית, הממוקם בשכונת האמנים ביישוב, בולט באדריכלות המעניינת והאטרקטיבית שלו. חביב מספרת שלקוחות מגיעים אליה עם תמונת הבית, מבקשים בית זהה לזה, ולעיתים מבלי לדעת כי היא האחראית לתכנון.

משפחת בן טובים (הורים ו-3 ילדים) הגיעה אל היישוב מאחת מערי המרכז, שם גרו בדירה, וחלומם הגדול היה לעבור לבית פרטי. "בית כפרי מעודן וקליל" זו הייתה בקשתם, ועם הגדרה זו יצאה חביב לדרך. המגרש שרכשו קטן בשטחו (250 מ"ר בלבד), וזהו האתגר התכנוני העיקרי עמו התמודדה חביב.

ידוע כי בחלל קטן, כל בחירה תכנונית, גם אם בפינה צדדית, היא בעלת השפעה על תכנונו ועיצובו של כל הבית. בזכות שפת העיצוב, שכללה משחקים  במישורים  ואלתורים, הצליחה נילי חביב להעניק לבית מראה מרווח וגדול, עם תכנון אדריכלי ייחודי ומעניין.

הקומה הראשונה של הבית, קומת הקרקע ששטחה כ-91 מ"ר בלבד, תוכננה כ-שטח פתוחOPEN SPACE)) וכוללת מטבח, סלון ופינת אוכל. לבית אין מבואת כניסה, אלא מבואה מקורה ע"י מרפסת קטנה מעל. חלל הקומה הראשונה עוצב כך שכל החלל יראה מכל פינה, גם מפינת האוכל, וכך מתקיימת אשליה של חלל גדול.

 

החלל המרכזי - open space

 

חביב יצרה חלל שגם במידה ורהיטי החדרים היו מוצאים ממנו, עדיין היה ניתן לנחש היכן היה ממוקם כל חדר וכל פינה, זאת באמצעות אדריכלות נכונה, לדוגמא כמו קיר היוצר נישה לעומק, ועמודים ובליטות היוצרים מעין הפרדה בין ה"חדרים" באופן ספייס ועוד.

רמיזות אלו (היכן מתחילה ונגמרת כל פונקציה) מצליחות לשבור את מראה הקובייה, המאפיין את הבתים הבנויים על מגרשים קטנים, ולהעניק תחושה של סדר וארגון, והבנת הממדים הנכונים של הרהיטים, גופי התאורה, השטיחים ושאר החפצים.

ככל שהצבעים בהירים ומונוכרומטיים יותר, כך נוצרת אשליה של בית גדול יותר, ואכן, קירות הבית נצבעו בצבעים בהירים של שמנת ואפרפר. ארונות המטבח אף הם בצבע שמנת, אריחי הקרמיקה לבנים ומעליהם נצבע הקיר בצבע אפור, עם נגיעות של כתמי צהוב באמצעות אקססוריז וחזית המקרר כשילוב היוצר מראה ייחודי ומעניין למטבח.

 

 

צילום: Black & White

   

צילום: Black & White

 

לממ"ד הממוקם אף הוא בקומה הראשונה צמוד מקלחון, כיחידה המשמשת כחדר המגורים של הבת הבכורה, המגיעה הביתה בסופי שבוע.

בקומה השנייה המשתרעת על פני כ-84 מ"ר ממוקמים שני חדרי הילדים, חדרי שירותים ואמבטיה ויחידת ההורים. תקרת הקומה היא ישרה, אך בקשת אם המשפחה שחדרה יראה כצימר, הביאה את חביב להחלטה כי ביחידת ההורים תהיה תקרת רעפים משופעת גבוהה עם קורות עץ המצליחות להעניק ליחידה אשליה של צימר, כמו גם פריים עיצובי של חלל גדול.

 

 

צילום: Black & White

 

במקום מרפסת, יצרה חביב מעין ויטרינה גדולה עם מעקה חיצוני מעוצב, המעניק תחושה של מרפסת קטנה. כדי לשמור על המראה הכפרי נעשה שימוש במרצפות אבן טבעית בגדלים משתנים, וחדר המדרגות שובץ בחלונות ארוכים, כדי להשלים את אשליית החלל המרווח.

 

 

שימוש בנישות ועמודים ליצירת "הפרדה" בחלל הפתוח

 

למרות השטח המצומצם, לא ויתרה חביב על גינות סביב הבית - 130 מ"ר גינה הכוללים שטחי גינון, שבילים ופינות ישיבה הממוקמים מצדי הבית, ופרגולה בשטח של 16 מ"ר הממוקמת בחזית הבית, ובנויה משילוב של עמודים מחופים אבן בגווני אפור וקורות עץ צבועות בלבן.

 

 

למרות גודל המגרש לא נעשה ויתור על הגינה

 

בעזרת התכנון, אשר רואה בסביבה החיצונית של הבית, כחלק בלתי נפרד מתכנון ועיצוב הבית, הצליחה חביב לחשוף את החוץ לפנים הבית, כך ניתן לצפות אל הגינות ואל השטח החיצוני של הבית מכל פינה בתוך הבית.

עיצוב חלקו החיצוני של הבית, המחופה אבנים בצבעים טבעיים של שמנת ואפרפר, יוצר סינרגיה חזקה עם חלקו הפנימי, המשלימה את המראה הכפרי הקליל.

 

 

באמצעות תכנון נכון ניתן לעצב את בית החלומות גם על מגרש קטן

 

שימוש בגוונים בהירים וטבעיים להגדלת החלל

 

צילום: Black & White

 

לאתר של נילי חביב - http://www.nilihaviv.co.il

 

לדף הפייסבוק לחצו כאן

       

 

 

יצירת קשר