מלבישים את הבית

כשבני הזוג פנו למעצבת הפנים ליאור לסנר על מנת שתעצב את את ביתם מחדש הייתה להם בקשה אחת: לעצב מבלי לתכנן מחדש את הבית- לא לשבור קירות, לא לשנות תשתיות ובכל זאת להעניק לבית מראה חדש לגמרי.

מאת: יונת אטלס וקרט | צילום: הילה עידו | מעצבת הפנים: ליאור לסנר - 17/05/2017

הדירה: דירת  5 חדרים באזור המרכז.

הדיירים: זוג+ ילד

העיצוב: הלבשת הבית עד הפריט האחרון מבלי לשבור קירות או לעצב מחדש את תוכנית הבית.

 

לרוב עיצוב הבית יוביל לשינוי תכנוני של הבית, בין אם מדובר בשינוי תשתיות או שבירת קירות והוא דורש השקעה גדולה הן מהדיירים והן ומהמעצבת. לכן כשבני הזוג פנו למעצבת הפנים ליאור לסנר בבקשה לעצב את הבית מחדש בתקציב מוגבל וללא שינויים גדולים היא קפצה על האתגר ובנתה תוכנית להלבשת הבית.

לעצב מבלי להזיז דבר- הלבשת הבית

"הלקוחות פנו אליי בדרישה לעצב עבורם דירה שתתאים להם כמו כפפה ליד: תענה על צרכיהם, דרישותיהם, החלומות שלהם, שתהיה פרקטית, נוחה ומפנקת. כמעצבת פנים עם דרישות מסוג זה אני מתמודדת בכל פרויקט, כשמטרת העל שלי תמיד היא לייצר עיצוב מדויק, המסנכרן בין חלומות הלקוח לפונקציונאליות של הדירה.

ההבדל הפעם היו האמצעים: לא שוברים! לא מזיזים! לא משנים תשתיות! לא מייצרים אף פריט אצל נגר ולא ולא... האתגר היה בלתי ניתן לסירוב. הרצון היה לגעת בכל חלקי הבית ולהלבישו עד לרמת האקססוריז באמבטיה או הכרית על המיטה." מספרת המעצבת ליאור לסנר.

כדי לעצב את הבית בתקציב אותו קבעו מראש  החליטו בני הזוג והמעצבת לכתוב יחד ולהחליט על המטרות לפני שיוצאים לדרך, בני הזוג לדוגמה רצו לעצב את חדר השינה שלהם ולהעניק לו אווירה בוטיקית הנושקת לאווירת בית מלון. כמו כן רצו השניים להעצים את החלל הציבורי בעזרת אלמנטים עיצוביים ולמצוא פתרונות אחסון נוחים לסידור הבית.

הפוסטר נרכש באינטרנט מחו"ל ומוסגר בארץ, מנורות של לסרי תאורה.

על מנת לעמוד בדרישות הלקוחות בנתה המעצבת תוכנית אסטרטגית- בה הוחלטו מי יהיו האלמנטים הראשיים עליהם יושקע רוב התקציב ומה ידרוש אלתור ושדרוג הריהוט הקיים.

" התחלתי בהכנת תכנית העמדה לדירה המכניסה לתוכה את הפרוגרמה ומטרות העל של הדיירים. כאשר הדגש היה על אלמנט אחד או שניים בכל חדר שיהפכו אותו לחדר עם אופי ונרטיב עיצובי שלם, ולא אוסף של רהיטים. לאחר מכן גובשה תוכנית אסטרטגית לעיצוב ותוכנית רכישות ברורה", מוסיפה לסנר.

 

תחושת מרחב בבית

האתגר הראשון היה המטבח, המטרה הייתה לייצר מטבח פונקציונאלי אך גם יפה ובעיקר בתקציב שתוכנן. לאחר גיבוש הרעיון החליטו המעצבת ובני הזוג לבחור במטבח של איקאה וולשלב עמו שיש של אבן קיסר –שיש בטון מחוספס מעל הארונות הנמוכים לתלות מדף ארוך מאלון טבעי ואת הקיר שממול לחפות בשעם שעשוי מבמבוק. שני הכיסאות של האי הם כסאות עץ צבועים טורקיז של קסטיאל אז איז. מעל המטבח נתלתה תאורה של פרופיל לדים שעוצבו על פי מידה ונצבע בזהב. השילוב בין האלמנטים והעושר החומרי יצרו מטבח פונקציונאלי ושונה ממטבח "רגיל". השילוב שבאקססוריז בין אביזרים של Bloomingville לבין צנצנות שקופות עם עלי אננס העצימו את מראה המטבח ויצרו ומראה שלם עיצובית.

מבט אל המטבח
 

 הסלון היווה את האתגר השני "לאחר חיפוש ארוך של ספות והבנה כי ספה לא תאריך ימים בבית עם ילד קטן וכלב גדול שעולים עליה ומלכלכים אותה, הוחלט לקנות ספה זולה יחסית ועליה לשים כריות רבות של מיקה בר שיעניקו לה מראה יוקרתי., מספרת לסנר, " על השטיח בסלון השקענו חלק נכבד מהתקציב ונבחר שטיח עבודת יד עם טלאים וגוונים רבים-דבר שיטשטש כתמים, על השטיח הונח שולחן של איקאה ולידו מזנון של איקאה שבתוכו אחסון רב של צעצועים .מהמרפסת של הסלון ניתן לראות את הים ולכן נבחרו וילונות כמעט שקופים, שמצד אחד נותנים אוירה ביתית וחמה ומצד שני לא חוסמים את הראות החוצה.    

 

שטיח דומיננטי שמחבר את החלל יחד ועליו פוף של מיקה בר.

 

וילונות שקופים על מנת לאפשר את הנוף לים

בחדר השינה של ההורים הוחלט לצבוע את קיר גב המיטה בגוון אפור שיהווה קונטרסט לשידות הלבנות ולוילון הלבן המכסה את כל הקיר הניצב למיטה. על המיטה, שלרוב מכוסה במצעים לבנים,נוספו כריות של מיקה בר. מול המיטה הוצב ספסל ומעליו נתלתה הטלוויזיה. מטרת הספסל הייתה לייצר מקום להנחת עיתונים או  בגדים וכו' שלא על הרצפה, מפאת גודל החדר נבחר ספסל מאוד צר על מנת לאפשר מעבר נוח בינו לבין המיטה.

הקיר נצבע באפור על מנת להעניק קונטרסט לגב המיטה

לחדר המשחקים של הילד נקנו  3 ספסלים עם אחסון של IKEA, לצד הספסלים הוצב אוהל מלאו בכריות צבעוניות ומאחוריו נתלו  קופסאות עץ, הקופסאות משמשות כמעין מדפים לבובות.. בצד השני של הספסלים הונח שולחן קטן ומעליו כוסות לצבעים. הקיר נצבע עד לגובה 120 בצבע גיר המאפשר לילד לצייר גם עליו.

 

ויש גם מקום לפינת עבודה

 

חדר המשחקים- קופסאות שמשמשות כמדפים

בחדר השינה של הילד רוב הריהוט עבר מהבית הקודם, הכורסא רופדה מחדש, נוספו כריות ונבנה מדף לספרים.  הקירות נצבעו עד ל3/4 הגובה בגוון אפרפר בג' על מנת לתת תחושת גובה לחלל ו"להקפיץ" את הריהוט הלבן שמוצב עליהם. על הקיר של המיטה הודבקו מדבקות בצבע זהב שנרכשו באינטרנט.

חדר השינה של הילד

מעצבת פנים: ליאור לסנר - בוגרת תואר B.DESIGN  בהצטיינות מהמכון הטכנולוגי H.I.T, ובעלת ניסיון תעסוקתי במשרדים המובילים בארץ. מתמחה בעיצוב בשיטת ה-  TOTAL DESIGN  שמייצרת מכלול הומוגני שיוצר עיצוב הרמוני.

שם הסטודיו: Lior Lessner Personal Design

מייל: lior.lessner@gmail.com

 

 

רשימת ספקים חלקית:

שטיח סלון וחדר שינה הורים –צמר שטיחים

מטבח –איקאה

כסאות אי- קסטיאל אז איז

כריות נוי ופוף בסלון- מיקה בר

וילונות-איקאה

פינת אוכל- גולן רהיטים

תאורה- לסרי תאורה, מחסני חשמל, איראה

רשת הסוהו

 

יצירת קשר