תקציב קטן- פוטנציאל גדול

מה הוביל זוג עם שלושה ילדים לעזוב דירה גדולה לטובת בית קטן בשכונה ותיקה? שיפוץ בתקציב קטן לבית עם פוטנציאל גדול.

מאת: | צילום: גלית דויטש | סטודיו קריאטיבה - 22/11/2016
 
עדיה ויניב, זוג עם שלושה ילדים,  החליטו לוותר על דירת 5 חדרים חדשה של כ- 110 מ"ר ולעבור לבית קטן וישן  (90 מ"ר) בשכונה ותיקה.
הסיבה:  לבית יש פוטנציאל עתידי להכפיל את גודלו.
הבעיה:  כרגע למשפחה אין תקציב מספיק כדי לבנות קומה שניה ולהגדיל את מספר החדרים.
הפתרון: שיפוץ כולל של הבית תוך שמירה על תקציב שפוי והתאמת הבית החדש לצרכים שלהם.
הבונוס:  בית מרווח ומואר וגינה ירוקה וגדולה.

חללים גדולים ומוארים

מתחילים בעבודה- הבית לפני
"בעת ההגעה לאתר בפעם הראשונה נגלה לעינינו בית ישן מאד עם תכנון פנימי מקורי משנות השישים: חדרים ענקיים אך חשוכים, חלל ציבורי קטנטן, מטבח צר וחוסר קשר בין הפנים לחוץ; אלמנט אחד ויחיד תפס את עינינו - משרביות מקוריות משנות השישים" מספרת עדי בעלת סטודיו קריאטיבה- סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים.
"הרעיון המקורי של עדיה ויניב היה להרוס את המשרביות בזמן השיפוץ, אך אנחנו לא הסכמנו לוותר עליהן בשום אופן ולאחר שהזוג השתכנע להשאירן, הפכו המשרביות לאלמנט העיצובי המרכזי בבית".

הכניסה לבית לפני השיפוץ צילום:סטודיו קריאטיבה
 
חללים מוארים ויצירת קשר בין הפנים לחוץ
בתכנון החדש ישנה שימת דגש על חלל ציבורי גדול, מרווח ומואר. כדי להשיג זאת העבירו המעצבות את מיקומי החדרים לאזורים המוארים יותר בבית.
"במקום חללי השירות (איחסון וחדר רחצה), איחדנו חדר אחד לשתי הבנות וחדר פרטי קטן לבן הגדול. את חדר ההורים תכננו עם חדר רחצה צמוד ויציאה לחצר האחורית", ממשיכה לילך, הצלע השנייה בסטודיו." תיכנון זה יוצר תחושה שהחדר גדול מכפי שהוא במציאות. מיקמנו את המטבח כך שהוא פונה אל החצר הקידמית, יצרנו רצף באריחים בין המטבח לחצר ע"י בחירה באריחי גלוסקא שמשמשים בעיקר לעיצוב חוץ. באופן הזה יצרנו המשכיות בין החצר למטבח".
 

חלל אחד גדול ומרווח

פריטי העיצוב נבחרו על ידי בעלת הבית

המטבח פונה אל החצר הקדמית כך שנותר רצף בין הפנים לחוץ

עבודה בסינרגיה חוסכת עלויות
כדי לחסוך בעלויות, יניב לקח על עצמו את ביצוע הפרויקט בשתי ידיו. הוא לקח חופשה של חודשיים מעבודתו, הקדיש את כל כולו לביצוע השיפוץ בעצמו ועמד בלוח הזמנים שתיכננו. עדיה לקחה אחריות על הסטיילינג ויחד עם המעצבות הן אספו פריטי עיצוב ליצירת האוירה בבית. רוב הפריטים הוזמנו מחו"ל משיקולי ייחוד וחיסכון בעלויות.
 

חדר השינה של ההורים נבנה עם חדר רחצה צמוד ויציאה אל החוץ.

חדש שינה אחד לשתי הבנות

החדר הפרטי של הבן הגדול

התוכניות לפני

התוכניות אחרי

 
סטודיו creativa- סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים הוקם לפני חמש שנים על ידי לילך- אדריכלית בוגרת הטכניון, נשואה ואמא לשניים ועדי- מעצבת תעשייתית בוגרת המכון הטכנולוגי בחולון, נשואה ואמא לשלושה. "התשוקה שלנו תמיד הייתה טמונה בעיצוב פנים טוטאלי ללקוחות פרטים ועסקים קטנים. להצליח להגשים את החלומות של הלקוח, כשהתקציב הוא מאתגר. סוד ההצלחה של כל פרוייקט הוא שילוב נכון בין המקום, הלקוחות ואנחנו", הן מסכמות.

לאתר הסטודיו-  http://www.creativa.co.il

 


 







יצירת קשר