סוגי הפרקט הפופולריים ביותר לבית ב-2023

פרקטים נחשבים לחיפויי הרצפה הנפוצים ביותר וניתן למצוא אותם בבתים רבים בישראל. אם בעבר לא היה מגוון כל כך רחב, הרי שבימינו האפשרויות כבר אינסופיות, כך שניתן לבחור בהתאמה אישית מושלמת לצרכים, לתקציב וכמובן לטעם האישי. אז איך בוחרים פרקט לבית מבין המגוון הרחב שקיים בשנת 2023? האם יש הבדל בין סוגי הפרקט המומלצים למטבח ולחדר הרחצה לבין חדרי השינה או הסלון? האם יש הבדל בין מחיר פרקט למינציה לעלות פרקט עץ? וגם כמה עולה פרקט מכל סוג? הנה סקירה מסודרת שתעשה לכם סדר בעניין.

מאת: | צילום: קרדיט תמונה: freepik | 19/02/2023
קרדיט תמונה: freepik
קרדיט תמונה: freepik

למה כדאי גם לכם לרכוש פרקט לבית?
לפני שניגע בסוגי הפרקטים השונים והמחירים שלהם, נתחיל בפירוט של הסיבות שאמורות לגרום גם לכם לרצות להתקין פרקטים בבית:
•הסתרת פגמים ברצפה – הרצפה שלכם ישנה? מלאה בכתמים? עקומה? המרצפות כבר שבורות? במקום להרים את ריצוף ולהחליפו באחר, תוכלו להתקין פרקט על גבי מה שקיים ולחפות את הפגמים.
•עיצוב חדש – פרקטים מגיעים בעיצובים שונים, חלקם במראה עץ כפרי ואחרים בצבעים שונים ומגוונים, כך שניתן להתאים את הטון העיצובי עבור כל בית ובעליו. 
•בידוד – פרקט מהווה שכבת בידוד נוספת לרצפה ולכן בסופו של דבר גם תורם לשכבת מדרך נעימה יותר ולבידוד תרמי בכל חדר בו הוא מותקן.

בנוסף, מדובר בפתרון זול יחסית שמאפשר לכל אחד לשנות את מראה הבית במהירות הבזק, ללא שיפוץ או לכלוך, מה שלא ניתן להגיד על החלפת הריצוף כולו.

אז אילו סוגי פרקטים לבית קיימים בימינו?
כל עוד תיפנו אל חברה גדולה ובעלת מוניטין רב בתחום הפרקטים, תוכלו למצוא את כל סוגי הפרקטים הקיימים בימינו. אילו סוגי פרקטים פופולריים לבית בשנת 2023? הנה כמה דוגמאות:
פרקט למינציה – זהו פרקט שעשוי מ-HDF, לוחות שמיוצרים מפסולת נסורת מתעשיית הנגרות. על גבי לוחות אלו מודבקת מדבקה מודפסת בצבעים וגוונים שונים ומעליה שכבת נוספת שמניילנת אותה ומגינה עליה מפני הסביבה החיצונית. מאחר ומדובר באלמנט עיצובי שאינו טבעי, ניתן למצוא פרקטי למינציה במגוון רחב של צבעים - צבעי עץ, צבעים חלקים ועוד. 
פרקט עץ טבעי – זהו הפרקט הקלאסי שכולכם מכירים כבר עשרות שנים. הוא עשוי משכבה אחת של עץ גושני והמראה שלו נגזר מסוג העץ שממנו הוא מיוצר- אורן, אלון, דובדבן, איפאה, בוק וכו'.
פרקט רב שכבתי – סוג זה של פרקט עשוי ממספר שכבות (2 או 3 בדרך כלל) כאשר רק השכבה העליונה עשויה מעץ מלא. מבנה זה תורם לגמישות מסוימת של הפרקט, כך שלעומת הפרקט הגושני הוא מאפשר יישום מערכת חימום תת רצפתי תחתיו והוא פחות רגיש לשברים. 
פרקט פולימרי – פרקטי הלמינציה הרגילים ופרקטי העץ למיניהם רגישים מאוד למים ולמעשה לא רצוי להשתמש בהם בחדרים רטובים כגון חדרי שירותים, חדרי ילדים ומטבחים. לכן בשנים האחרונות פותחו גם פרקטים עמידים למים, שהינם פרקטי למינציה שאינם עשויים מ-HDF אלא מפולימרים שאינם רגישים למים, אינם סופחים מים ואינם מהווים כר להתפתחות חיידקים, פטריות ועובשים. חלק מהפרקטים הפולימריים, כגון פרקט spc פולימרי גם חזקים במיוחד מעבר לעמידותם במים. 

כיצד תדעו באיזה פרקט לבחור לבית שלכם?
ניתן לומר כי לא קיימים למעשה סוגים ספציפיים של פרקטים מומלצים לבית פרטי או דירות מגורים אחרות, שכן הדבר תלוי בצרכי הדיירים, הפונקציונליות המצופה מהפרקט והעיצובים הנדרשים. לכן חשוב מאוד להיעזר באיש מקצוע מתחום הפרקטים לפני שמזמינים את המוצר המבוקש. כלל האצבע אומר כי ראשית כל יש לחלק את הבית לאזורים רטובים כגון המטבח, חדר הרחצה וחדר הילדים ולאזורים היבשים בהם הסיכוי לרטיבות נמוך, כגון הסלון וחדרי השינה. מכאן הדרך סלולה לבחירה בסוג הפרקט הרצוי ועל פי ההעדפות העיצוביות שלכם.

כמה עולה רכישה של פרקטים לבית?
טווחי מחירים של פרקטים לבית הם מאוד מגוונים והדבר תלוי ראשית כל בסוג הפרקט. עלות פרקט מומלץ לדירה (חומר בלבד, לא כולל התקנה) מסתכמת ב-50-100 שקלים למ"ר עבור פרקט למינציה, 80-160 שקלים למ"ר עבור פרקטים פולימריים עמידים למים והחל מ-150 שקלים למ"ר עבור פרקטי עץ, כתלות בסוג העץ ועוביו. פירוט מקיף יותר אפשר למצוא במחירון של תותח הפרקטים.

מעבר לזאת, יש עוד מספר קריטריונים שמשפיעים על מחיר פרקטים לבית:
דרגת שחיקה ועובי – עבור כל פרקט למינציה או פרקט פולימרי אמורה להיות מצוינת דרגת השחיקה שלו, כאשר הדרגה הרצויה עבור בתי מגורים הינה AC4 ותלויה בעובי הלוחות והצפיפות של החומר בהם. עבור פרקט עץ יש לבחון את העובי שלו (נע בין 14 ל- 20 מ"מ). ככל שמדובר בפרקט עם דרגת שחיקה גבוהה יותר ועובי רב יותר, כך המחיר שלו יהיה יקר יותר.
מותג – ישנם מותגים איכותיים יותר ופחות בעולם הפרקטים. ככל שמדור ביצרן מוכר ובעל מוניטין כך מחיר הפרקט יהיה יקר יותר, אבל כך גם יעלה הסיכוי שהפרקט ישרת אתכם את פרק הזמן הארוך ביותר. 
ארץ הייצור – פרקטים אירופאיים/אמריקאיים נחשבים ליותר איכותיים ולכן יקרים יותר מכאלו שיוצרו בסין.

חשוב מאוד לוודא מראש אם הצעת המחיר שתקבלו כוללת גם התקנה או רק את עלויות החומר. עלות התקנת פרקט (ללא החומר) נעה בין 30 ל-50 שקלים למטר. מחירים אלו משקפים עלויות של התקנה צפה, בה הפרקטים מותקנים על גבי רצועות ספוג, מה שמתאים עבור פרקטי למינציה, פרקטים פולימריים ופרקטים רב שכבתיים. כאשר יש להתקין את הפרקט באמצעות הדבקה, מה שנפוץ בפרקט עץ גושני, במיוחד כאשר הלוחות ארוכים, עלויות ההתקנה גבוהות יותר. שיקולים נוספים שיש לקחת בחשבון וקובעים את עלויות ההוצאה על פרקט כוללים התקנת פנלים תואמים וכמו כן, קיצור דלתות, התאמה והתקנה של ספי דלת האם יש צורך בפירוק פרקט קיים ופינויו.

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development