עיצוב חדרי כושר: איך מעצבים חדר כושר מנצח?

אין כמו להתאמן בחדר כושר. יחד עם זאת, בכדי שחדר כושר יהיה מקום מהנה וגם אפקטיבי לצורך ספורט ובריאות, חשוב מאוד לעצב אותו בצורה הטובה ביותר.
הקמת חדר כושר טומנת בחובה אתגרים רבים אך גם הזדמנויות צמיחה, הן פיזיות ועסקיות והן אישיות וחברתיות.
מעבר לתכנון אסטרטגי ניהולי שוטף, עיצוב חלל הפעילות הינו גורם מכריע בהצלחת המיזם. חדר כושר מעוצב בצורה נכונה ומקצועית יהווה מרחב פונקציונלי ומזמין עבור המתאמנים, תוך תרומה לאווירה חיובית ותמריץ למימוש מטרות הכושר.
במאמר הבא תקבלו את כל המידע עם מספר דגשים אודות עיצוב חדר כושר בצורה הטובה ביותר, שלב אחר שלב, על מנת לקבל תוצאות מצוינות בסוף התהליך.

מאת: | צילום: | 05/03/2024

קרדיט: pexels
קרדיט: pexels

עיצוב חדר כושר- מה הוא כולל?

אם אתם מעוניינים לעצב חדר כושר מקצועי או חדר כושר פרטי בביתכם או בבניין המגורים שלכם, חשוב שתעשו את זה בצורה נכונה ובעזרת מומחים מהתחום.
לכן בשלב ראשון אנו נבחן את המרחב הרלוונטי ונבין מהן המטרות שלכם, מה הסגנון העיצובי שאתם אוהבים, אילו פונקציות נוספות יהיו בחלל ומי הקהל שלנו.
כל אלו יעזרו לנו בבניית רשימת המכשירים שנזמין לחדר הכושר ובידיעה שהכל יושב לנו במקום ומותאם לאימון בצורה האידיאלית ללא הפרעה למכשירים ומתאמנים נוספים.
בנוסף, מעצב מקצועי ידע להפיק לכם הדמיות ריאליסטיות של חדר הכושר הרלוונטי ואיך הוא יראה בסוף התהליך. הדמיות אלו יעזרו לנו לקבל החלטות תכנוניות ועיצוביות אך בחדרי כושר מקצועיים יעזרו לנו גם בשיווק חדר הכושר ומכירת המנויים בשלב הפרי-סייל (מכירה מוקדמת).

כיצד נתכנן חדר כושר בצורה נכונה?

חשוב להגדיר קודם כל את המאפיינים של חדר הכושר המבוקש לכם.
אם מדובר בחדר כושר לואו-קוסט לקהל הרחב, מקצועני שפונה לבאדי בילדרים או כזה שבכלל ממוקם בבניין המשרדים שלכם ויותר כללי ומיועד לעובדים שלכם.
בנוסף נחשוב על אילו עוד פונקציות יש במרחב חדר הכושר. האם יש בו חוגים או שירותי תזונה, האם מוכרים בו שייקים או מציעים בו שירותי ביוטי ומסג', כמה מלתחות יש בו ולוקרים וגם באילו שעות הוא עובד.
כל אלו יעזרו לנו לדייק את התכנון והעיצוב של חדר הכושר.

להלן מספר דגשים עיצוביים ותכנוניים שחשוב לשים אליהם לב כשמדברים על
עיצוב חדר כושר:

הגדרת קהל היעד: ניתוח מעמיק של קהל היעד, תוך בחינת מאפיינים דמוגרפיים כגון :גילאי מתאמנים ומעמד סוציו-אקונומי בסביבה הקרובה יסייע בגיבוש תמחור מדויק של המנויים ושעות הפעילות אך גם יקבע את הסגנון העיצובי עבור קהל היעד. 

סוגי אימונים מבוקש: האם המתאמנים מעדיפים אימונים/ מכשירים אירוביים, אימוני כח מדויקים או בכלל התמקדות בשיעורי סטודיו כגון יוגה, פילאטיס, TRX וכד'..

קביעת תקציב: תכנון תקציבי מפורט יאפשר רכישת ציוד איכותי תוך התחשבות בחלוקת התקציב בין מכשירים אירוביים ומכשירי כח ולבין עלויות השיפוץ עצמו הכוללות תשתיות בניין כגון מערכות חשמל, תקשורת ואינסטלציה ועד עיצוב החלל הכולל שילוט, אלמנטים דקורטיביים ותאורה מיוחדת.

*מומלץ להיעזר ביועץ עסקי בתחום חדרי הכושר, שיסייע לכם בגיבוש תכנית עסקית מקיפה הכוללת תכנון תקציבי מפורט.

בחירת מיקום: בחירת מיקום אסטרטגי, בעל נגישות גבוהה, חניה נוחה ובחינת המתחרים סביבנו תתרום למשיכת לקוחות ותגביר את פוטנציאל ההצלחה.

תכנון חלל פונקציונלי: תכנון מוקפד של מיקום המכשירים, אזורי האימון השונים, חדרי שירותים, מלתחות ושאר הפונקציות הרלוונטיות לכם בחדר הכושר תוך הבטחת זרימה נוחה ותנועה יעילה בחלל
* מומלץ להיעזר באדריכל או מעצב פנים בעיצוב חדרי כושר, שיסייע לכם בתכנון חלל פונקציונלי ונוח תוך מקסום שטח החלל ועיצובו בצורה המיטבית ביותר.

בחירת צבעים וחומרים: בחירת פלטת צבעים וחומרים התואמת את הקונספט העיצובי והמיתוגי של חדר הכושר וגם עקבית בכל מרחב חדר הכושר תעזור לנו ליצור מרחב אחיד עם רעיון עיצובי חזק, כזה שהמתאמנים יכולים להתחבר אליו.
בנוסף, יש לזכור שכל המשקולות והמכשירים יכולים לפגוע בחומרים השונים ולכן עלינו להגן על אזורים פגיעים באזורים הרלוונטים כגון רצפות גומי ייעודיות, פינות הגנה על קירות או פנלי הגנה לקיר ממתכת או מגומי.

תאורה: תכנון תאורה נכונה ומותאמת לקונספט העיצובי וקהל המתאמנים, המשלבת תאורה כללית להארת החלל בשילוב תאורה ממוקדת להדגשת המתאמנים באזורי האימון תתרום לנו להשגת התחושה הרגשית אותה נרצה להשיג בהתאם לקונספט העיצובי ובהתאמה לקהל המתאמנים שלנו.

*ניתן להגדיר מספר מערכי הדלקה במרחב בהתאם לשעות היום לדוגמה תאורה חזקה יותר יותר בשעות היום לעומת תאורה רכה יותר בשעות הערב והלילה.
בנוסף, ניתן להגדיר תאורת לד מתחלפת בגוונים שונים בהתאם לאווירה אותה נרצה להשיג ובהתאם למוזיקה המושמעת בחלל.

מוזיקה: מוזיקה עוצמתית בשילוב פלייליסט מושקע ומותאם לשעות השיא ולקהל המתאמנים המתחלף יכול לתרום לווייב אותו אנחנו רוצים בחלל.שימו לב כי עובר חוט דק בין מוזיקה עוצמתית למוזיקה רועשת ולא נעימה.
אקוסטיקה היא ערך נוסף שיש לבחון כדי לשלוט באיכות הסאונד אך זאת תעשה ע"י אנשי המקצוע בתחום הנ"ל.

ציוד: בחירת ציוד איכותי הינו קריטי להצלחת חדר הכושר כיון ולמראית עין לפעמים אין הבדל בין המכשירים של החברות השונות אך כבר לאחר זמן שימוש מועט ההבדלים מתגלים באיכותן.
אלו יכולים לגרום למשתמשים קיימים לעזוב לאחר זמן מה וגם לעלויות טיפול ותחזוקה שוטפות גבוהות מהרגיל ואף להשבתתן לתקופות מסוימות.
בנוסף, יש להתאים את רמת וסוג המכשירים לקהל המתאמנים ובהתאם לסוגי האימונים שיבוצעו בחדר הכושר.

לסיכום, עיצוב חדר כושר הינו משימה מאתגרת ומעניינת מאוד אך כזאת שעדיפה להיות מלווה ע"י איש מקצוע מנוסה מהתחום וזאת כדי שמרחב חדר הכושר יהיה פרקטי, בטיחותי וכזה שיגרום לנו לחזור אליו כל פעם מחדש.

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development