עיצוב חללים מסחריים
הלובי הוא הרושם הראשוני, ואין לו הזדמנות שנייה
מעצבת הפנים צביה קזיוף מתכננת חללי לובי בפרויקטים למגורים ברחבי הארץ כבר שנים ארוכות, ולשיטתה מדובר היום בחלק בלתי נפרד מהמותג של כל פרויקט ובגורם שמשפיע ישירות על ערך הנכס. בשיחה היא מסבירה למה כל החלטה עיצובית חייבת להתקבל עוד לפני שהבניין מאוכלס
"אין דבר כזה הזדמנות שנייה ללובי", אומרת צביה קזיוף, מעצבת פנים ותיקה שאחראית לתכנון ולעיצוב של חללי לובי רבים ברחבי הארץ, החל ממגדלי מגורים רבי קומות ועד בנייני בוטיק יוקרתיים. מניסיונה בתחום היא רואה שינוי ברור באופן שבו קבלנים ויזמים מתייחסים לחלל הזה.
לדבריה, הם מבינים היום שהלובי הוא חלק בלתי נפרד מהמותג של הפרויקט, וגם חלל בעל השפעה ישירה על ערך הנכס. "הלובי הוא הפנים של הבניין. זה החלל הראשון והאחרון שהאדם רואה, ומשם מתחילה החוויה. גם לדיירים וגם לרוכשים פוטנציאליים חשוב לדעת שהכניסה לבית משדרת את אותה איכות שהובטחה להם בפרוספקט".
לובי בפרויקט בהרצליה בעיצוב צביה קזיוף. צילום: אלעד גונןקזיוף מדגישה שבעבר הלובי היה תוספת מאוחרת לתכנון, ואילו היום הוא חייב להיות חלק בלתי נפרד משלב התכנון האדריכלי עצמו. "ברגע שהבניין אוכלס, כמעט בלתי אפשרי לגייס את הדיירים להשקעה מחודשת בלובי", היא מסבירה. "כל החלטה בנושא, חומרים, גובה, תאורה, תקרה, צבעים, צריכה להתקבל מראש. אחרי האכלוס, זה פשוט לא קורה".
היא מציינת שיקול נוסף שמעסיק אותה כמעצבת והוא גובה הלובי. "יזמים", היא מסבירה, "לא רוצים לובי עם חלל כפול כי זה 'גוזל' שטח דירות, וזה לא כלכלי. הפתרון שאנחנו מוצאים הוא לובי בגובה של ארבעה מטרים, הוא נותן תחושת גודל ויוקרה, בלי לבזבז שטח בנוי. זו החלטה חכמה שגם מעלה את איכות דירות הגן, שנהנות מתקרה גבוהה יותר".
לובי בפרויקט במודיעין בעיצוב צביה קזיוף, צילום: אלעד גונן לפי קזיוף, "לובי מוצלח הוא לאו דווקא הלובי הכי יוקרתי, אלא זה שמתאים בצורה מדויקת לאופי הבניין ולמיקומו". היא מתארת את תהליך החשיבה כך: "כשאנחנו ניגשים לתכנון, אנחנו קודם כול בוחנים את האזור, את סוג הפרויקט ואת קהל היעד, אם זה בניין בוטיק בצפון תל אביב, פרויקט למשפחות צעירות, או מגדל במרכז עירוני. רק אז נולדת השפה העיצובית".
באחד הפרויקטים האחרונים שלה, לובי בבניין נמוך יחסית, בחרה קזיוף לעבוד עם גוונים בהירים במיוחד ותקרה בגימור מט מבריק שמשמשת כמעין מראה. "האפקט יצר תחושת גובה ופתיחות. גם לובי קטן או חשוך יחסית יכול להפוך למרשים בעזרת בחירות נכונות של צבעים וחומרים".
לובי בפרויקט בבאר יעקב. עיצוב: צביה קזיוף, צילום: עמית גושר גם הקומה שלכם ראויה לעיצוב
קזיוף מספרת גם על שינוי מגמה מעניין: "אם בעבר כל ההשקעה הופנתה ללובי הראשי, היום גם הלוביים הקומתיים זוכים לתשומת לב עיצובית." לדבריה, היזמים מבינים שרוב הדיירים נכנסים ויוצאים דווקא דרך הקומה שלהם, ולכן חשוב שגם שם תהיה חוויה אסתטית. "לא חייבים תקציבים גדולים, לפעמים זה רק גוף תאורה מדויק, או כיתוב עדין על הקיר שנותן תחושת בית מלון. זו מחווה קטנה, אבל היא משנה את כל התחושה".
לובי בפרויקט במודיעין בעיצוב צביה קזיוף, צילום: אלעד גונן עוד אומרת קזיוף, "התקשר אליי יזם וביקש לדעת האם הלובי יהיה במדויק כמו ההדמיות, כי זו דרישה של רוכשים פוטנציאליים. אנשים מבינים את החשיבות של הלובי, ועד כמה היא המיתוג של הפרויקט שווה ערך לכסף עבור היזם".
כך למשל, בלובי חדש שתכננה עבור קבוצת לוינשטיין, במגדל בן 26 קומות, שילבה קזיוף כיתובי השראה על הקירות בדומה לבתי מלון, מה שהוסיף מגע אישי וחם גם בחללים הציבוריים הקטנים יותר.
עיצוב של צביה קזיוף בפרויקט בבאר יעקב. צילום: עמית גושר "לובי מוצלח", אומרת קזיוף, "הוא לא רק יפה, הוא מספר סיפור. הוא מגדיר את הזהות של הבניין ושל מי שגר בו." לדבריה, דווקא בפרויקטים קטנים ובבנייה עירונית צפופה האתגר גדול יותר. "בבנייני בוטיק בתל אביב, הקהל מתוחכם, טייל בעולם וקשה לרגש אותו. שם אני מחפשת את הדיוק, חומרים טבעיים, תאורה רכה, פרופורציות נכונות ואלמנטים שנותנים תחושת יוקרה מאופקת".
לובי בהרצליה בעיצוב צביה קזיוף. צילום: אלעד גונן אחת הדוגמאות הבולטות מעבודתה היא פרויקט בבאר יעקב, שבמסגרתו זכתה בפרס בינלאומי על עיצוב לובי במסגרת "מחיר למשתכן". "זה הוכיח לי שלובי לא חייב להיות יקר כדי להיות מעורר השראה", היא אומרת. "עם מחשבה, תעוזה והבנה של הסביבה, אפשר לייצר קסם".
לובי בהרצליה בעיצוב צביה קזיוף. צילום: אלעד גונן יו"ר חדש לאיגוד המהנדסים לבניה ולתשתיות: ישראל דוד יחליף את יגאל גוברין
האדריכל היהודי זכה בפרס היפני היוקרתי
"ה-AI לא מחליף אדריכלים - הוא מפנה להם זמן לתכנון"
מה באמת צריך לדעת לפני שמתחילים לשפץ?
שולחן של חג: פינת האוכל חוזרת למרכז הבמה
איך מייצרים אואזיס פרטי בתוך הבית?
כתבות נוספות
לא על שכר הטרחה לבדו
דיור בר קיימא - טירת הכרמל
משק כנפי הפרפר
שיפוץ דירות – תחום הגבס
יעקב קאופמן - בין עיצוב ואמנות
שבוע העיצוב ירושלים 2026: מה זה בכלל ניצחון?
ברצלונה: מעיר קיימת לעיר מקיימת
עיצוב הוא עיצוב הוא עיצוב
"יצרנו מקום פיזי שמוקדש כולו לשיח אדריכלי, להצגת העשייה המקצועית ולמפגש"
עיצוב חללים של בית מלון על ידי הבינה המלאכותית בהשראת המעצב שיגרו באן
תרמוקיר: תעשיית כחול לבן הכי ירוקה שיש
עיצוב מטבחים ידידותיים לסביבה
עיצוב ברזים
עיצוב מטבחים: איזה סגנון הכי מתאים לכם?
נגישות כדרך חיים
בית ארבע הזרועות
מרגישים הכי בבית במשרד
האדריכל: צבי מוססקו
איך בוחרים מעצב פנים לבית שלכם?
ארומה של פעם כאן ועכשיו
שיחה על עיצוב הבית עם לארה הדברג-דים מקימת מגזין דוול
פרוייקט ירוק - מגדל הטורבינה
מבריטניה – הכנסייה ההיסטורית מומרת לבית מודרני
חישוב מסלול מחדש – איך נחיה, נעבוד ונתקשר זה עם זה בעתיד? תערוכת DOMOTEX 2019
קפל לי כבשה (או משהו אחר...)
עיצוב ממקום אחר - 108
"דלידה" היא חמארה אירופאית
נוטלי: פתרונות חדשניים למטבח העכשווי
רחובות פותחת שערים: כך נראה אצטדיון הכדורגל החדש שלה מבפנים
דירת החלומות הצעירה: בדיוק לפי מידותיהם
צבעים שמספרים סיפור: צבעי המטבח של ישראל
גינה נאה (גם בחורף)
לעבוד בתל אביב, להרגיש באירופה
מערכות שינה - חידושים ועיצובים
תכנון בית פיסולי בסביבת אלפים מושלגת
בואו לחיבוק: הטרנד שכובש את הבית
יוצאים מהקופסא
נקודת אור
דלתות מסתובבות - השינוי הקטן שעושה את כל ההבדל
המדריך לריצוף וחיפויים
איך הופכים את הגינה לחלק מהבית?
הנסיכה שאהבה אתגרים
אז אתם שומעים???
חיפויים לחללי פנים
מילאנו 2008
קרובים, קרובים - בית פרטי בהוד השרון
מינימל קומפקט
פתיחות ואינטימיות- מגורים וחנות במרחב הביתי
אנחנו זמן עבר
שחזור ושיפוץ מבנה ותיק לכדי בית מגורים
"אם ההתחדשות העירונית תפסיק זה יהיה אסון אקולוגי, אסון אורבני ואסון ביטחוני"
שומר החומות: האדריכלים שמאחורי המבנים האייקוניים בירושלים
עיצוב דירה בדאון טאון ניו יורק
הרמוניה של שילובים
בין מרקש לשדה בוקר
"אני לא מעצבת לפי טרנדים - אני יוצרת בתים שהם יצירת אמנות"
INNOVATION
חלום בתל אביב
ויהי אור
נפלאות עיצוב חדר נוער
שיפוץ דירה- שדרוג קטן, הבדל גדול
אג'נדה אדריכלית
לקראת חג המים: איך הבריכה הפרטית הפכה מפינוק קיצי לנכס אסטרטגי
מרכז מחזור עירוני - א.ת. רעננה
שוברים קירות - בית במושב שעבר מהפך
הבית אל צמרות העצים
מה קורה כשסטודיו לעיצוב מקים מגרש משחקים בתוך מוזיאון?
"כמו אליס, נפלנו דרך מחילת השפן ומצאנו עולם חדש"
והרי התחזית: מה תהיינה ההשלכות של משבר הקורונה על תכנון מתחמי העבודה העתידיים
מה באמת לומדים בלימודי עיצוב פנים?
Innovation in Architecture & Design- International convention
הדברת חולדות בבית פרטי למה זה חשוב ומה הסכנות?
בין הזמנים
פתרונות עיצוב - 113
עיצוב דירה בנגיעות של סגול
מלאו אסמינו... עיצוב חדש
הדבר הגדול הבא
THE COLOR WAY
צפו בתערוכות עיצוב המתקיימות בגרמניה, אנגליה, אוסטריה וארה"ב
כאן משחקים וחיים בכיף
שיפוץ בית ישן והפיכתו לפונקציונלי
הפרויקטים והאנשים שמאחורי המותג זאהה חדיד
תכנון שכונות ירוקות
"כשמתכננים את החלל נכון - אפשר ליהנות מכל רגע של המשחק"
כאן לא גרים! כאן נופשים
מלון היוקרה שמתחבא באי היווני
ה"קונטיינר"
היכונו היכונו לחגיגה - תערוכת אמבינטה 2015 בפתח
והיה כעץ שתול
"הרמנו את המגדל על ה'עקבים' שלו כדי שהעצים, המים וחיי השכונה ימשיכו מתחת"
Colunata - בית לבן בגיאומטריה מורכבת
בית מטבחיים הופך לאולם קולנוע
סדנה למלונאים בנושא: הדרך ליצור חווית לקוח ייחודית, רווחית ובלתי נשכחת
הסוד הוא בתשוקה
שינה טובה
מגדל רוטשילד 17 - מגדל ירוק
בסוף רמת גן יש מקום מיוחד, שם אפשר לעמוד ולראות שני מגדלים מדברים זה עם זה
דירה ברמת אביב הירוקה
הדירה של הדס
תמ"א 38 – הזדמנות להתחדש

